Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından muayene edilen sistem yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yıprak konstrüksiyonlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (ekol, aldatmaışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna tuzakınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

Demetevler mahallesinde kâin davranışletmeme İtfaaiye müfredatına münasip şekilde yangın cıkış kapısı bünyelması gerekmektedir.

Binalarda muayyen standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması yangın kapısı müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, bina ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da sınırlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dışa gerçek açılan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Kullanılan kapı fitili karınin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlanabilir.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Report this wiki page